De ce este esențial să aplici un emolient dacă suferi de dermatită atopică

Deși apare de cele mai multe ori pe fond genetic, simptomele dermatitei atopice se agravează din cauza factorilor agresivi externi, cum sunt:

Frigul sau temperaturile ridicate
Polenul
Praful
Uscăciunea aerului
Contactul cu hainele din materiale sintetice

Rutina de îngrijire zilnică prin aplicarea emolientului (produs hidratant) chiar face diferența.

Cea mai bună soluție pentru a repara micile fisuri care apar în pielea atopică este să aplici emolient în fiecare zi, în combinație cu dermo-corticoizi în timpul puseurilor și fără, în perioada de remisie. Acest obicei îți va proteja pielea, va întări bariera cutanată și va reduce frecvența apariției iritațiilor.

Dacă respecți această rutină, vei scăpa de senzația de disconfort și te vei simți mai bine în pielea ta. Senzația de mâncărime va dispărea, iar tu și familia ta vă veți putea bucura de un somn mult mai bun.

Pare simplu, dar în realitate e destul de complicat să faci din rutina de îngrijire un obicei zilnic. Doar 30% dintre pacienți respectă întru totul tratamentul.

DE CE ÎȚI RECOMANDĂM SĂ ALEGI ATODERM INTENSIVE-GEL CREMĂ?
Textura sa ultra-fresh hidratează în profunzime și îți lasă pielea fină, fără urme grase. Emolientul se absoarbe ușor în piele astfel încât să îți poți continua rutina de îngrijire a pielii chiar și în lunile calde de vară.

În plus, formula sa inovativă de ingrediente active, acționează la nivel biologic pentru refacerea barierei cutanate.
« înapoi