Cum sa ai grijă de pielea atopică când e foarte cald?

Este prea cald pentru aplicarea rutinei de îngrijire în cazul pielii atopice, uscate sau foarte uscate, însă dacă nu aplici emolientul te confrunți cu o senzație puternică de disconfort și riști chiar să ai un puseu atopic în plină vară.

Se poate întâmpla să ai senzația că emolientul devine lipicios și se absoarbe mai greu în piele, că hainele ți se lipesc de corp dacă nu lași mai mult timp între aplicarea cremei și îmbrăcare.

În zilele frumoase de vară îți pui aceeași întrebare:

Oare aș putea să nu mai aplic cremă pe piele astăzi?

Aceasta este principala barieră care apare atunci când suferi de dermatită atopică sau ai pielea uscată sau iritată și trebuie să respecți rutina zilnică de îngrijire. Iar cel mai simplu tratament pentru această problemă este să ai grijă ca pielea ta să fie mereu hidratată.

Bariera cutanată a pielii atopice, foarte uscate sau iritate nu își poate îndeplini rolul la capacitate maximă. Pielea în loc să acționeze ca un zid în fața factorilor agresivi externi și a alergenilor, îi lasă să pătrundă.

Pentru a avea grijă de pielea atopică sensibilă și foarte uscată, medicii recomandă să aplici emolientul în fiecare zi, pe tot parcursul anului, fără excepții.

Simptomele dermatitei atopice sunt greu de ignorat: senzația de mâncărime (prurit), iritațiile care apar pe piele și disconfortul au un impact mare asupra calității vieții pacienților, mai ales a celor atopici.

Vara asta, oferă-i pielii tale confort și hidratare.
Îngrijire hrănitoare ultra-fresh
Efect calmant
Acțiune intensă anti-prurit
Limitează agravarea uscăciunii cutanate
« înapoi