Cum poți ține în frâu
dermatita atopică

Pielea noastră este unică și reacționează diferit în fața factorilor externi. Cu toate acestea, toate tipurile de piele uscată și atopică au un lucru în comun: deficiența de lipide și lipsa de hidratare, factori care pot duce la apariția iritațiilor cutanate.

De aceea, rutina zilnică de îngrijire corectă joacă un rol foarte important în refacerea și calmarea pielii.

Încearcă să faci din îngrijirea pielii copilului tău cu dermatită atopică un proces distractiv în care, prin joacă, să puteți ține sub control leziunile. Caută modalități distractive de a-l implica în îngrijirea pielii și oferă-i alegeri! Jucați-vă și faceți din îngrijirea și tratarea pielii cu eczemă o joacă la care poate participa toată familia!

Dr. Mihaela Panduru, Medic primar dermato-venerologie

Hidratarea, cheia pentru a calma iritația pielii

În cazul dermatitei atopice, coeziunea slabă a celulelor pielii o fac permeabilă la factori externi (alergeni, bacterii, poluare sau fumat pasiv, etc.), iar pierderea de apă crește.

Sistemul imunitar poate fi, de asemenea, supra-stimulat de alergeni și factori iritanți, iar lipsa de control declanșează apariția eczemelor atopice care sunt dificil de tratat. Pentru a opri această reacție în lanț, trebuie să acționezi la sursă, având în vedere cauzele și nu consecințele.

Soluția? Hidratarea, hidratarea și iar hidratarea!

Mai ales în cazul copiilor, micuții noștri exploratori, doctori” sau artiști vor naviga cu încredere spre marile jocuri ale imaginației cu o piele îngrijită și hidratată.

Dr. Adriana Diaconeasa, Medic primar dermato-venerologie

Pentru hidratarea pielii,
2 sunt mai puternici decât 1

Un produs de igienă blândă combinat cu o cremă hidratantă de protecție vor fi aliații tăi pentru a-ți proteja și calma pielea. Acest duo de încredere îți va lăsa pielea hidratată și îi va consolida funcția de barieră.

Un produs de curățare delicat, fără săpun

În general, rolul săpunului este de a elimina substanțele grase, indiferent dacă sunt proprii pielii sau din sursă externă. Însă pielea uscată sau atopică are nevoie de un strat de protecție alcătuit din lipide esențiale care limitează iritația. De aceea, nu este recomandată folosirea săpunului.

În schimb, poți alege un produs de igienă blândă, așa cum este uleiul de duș, care restaurează producția de lipide, astfel încât pielea ta să nu mai piardă apă.

Un plus de hidratare

Produsele emoliente hidratează epidermul în timp ce reduc pierderile de apă. Anumite componente din emolienți ajută la reactivarea sintezei lipidelor naturale ale pielii.

Astfel, bariera pielii este restructurată din interior, iar proprietățile sale fiziologice redevin active, protejând pielea împotriva factorilor externi agresivi și prevenind evaporarea apei din piele.

Vârsta nu te împiedică să te hidratezi

Pielea persoanelor care au trecut de 50 de ani capătă deseori un aspect uscat, aspru sau se descuamează. Uneori, prezintă și un aspect crăpat, iar mâncărimile intense sunt un simptom omniprezent. Această afecțiune este cunoscută sub denumirea de xeroză cutanată, ceea ce înseamnă că îmbătrânirea determină deshidratarea pielii, care se poate agrava odată cu trecerea anilor.

De îndată ce apar primele semne, este important să stabilești o rutină preventivă de îngrijire a pielii mature cu un produs de îngrijire fără săpun și o cremă hidratantă. Iar pentru un plus de ajutor, alege alimente bogate în omega-3 și omega-6.

De la o vârstă fragedă și pe tot parcursul vieții, o rutină de îngrijire completă te va ajuta să preiei controlul și să ai grijă de pielea ta așa cum are nevoie.