Astfel, în întreaga lume, 20% dintre copii suferă de dermatită atopică și doar 3% dintre adulți. Potrivit studiului “Dermatita atopică: Epidemiologie globală și factori de risc”, realizat la un centru de cercetare din Elveția, în 15% dintre cazurile de dermatită atopică apar și alte simptome alergice în primul an de viață, iar în 85% dintre cazuri, acestea apar înainte de varsta de 5 ani.

Măncărime puternică, inflamații, roșeață, umflare, fisurare, descuamare, cruste, solzi. Leziuni care se pot infecta. Cam acestea sunt simptomele pe care cel mic riscă să le dezvolte, dacă se află pe teren atopic (predispozitia de a dezvolta boli atopice, precum astmul, rinita alergică sau dermatita). Pare nedrept, însă vestea bună este că poți preveni multe dintre aceste probleme.

1. Dacă tu sau partenerul tău aveți boli atopice, consultați un medic pentru a reduce riscul micuțului de a dezvolta alergii, chiar din prima zi de viata! Orice alergeni alimentari ar trebui să fie eliminați din dieta mămicii care alăptează! De exemplu, laptele de vacă sau albușul de ou sunt transferate în laptele matern în formă aproape neschimbată. Printr-o colaborare dintre un medic nutritionist și unul alergolog se poate crea o dietă echilibrată, care să înlăture riscul oricărei alergii.

2. Alăptează-ți bebelușul, dacă se poate, cel puțin șase luni, laptele matern susține formarea unui sistem imunitar sănătos. În plus exclude laptele de vacă din alimentația celui mic până când acesta va împlini vârsta de un an.

3. Pregătește-i micuțului doar haine și lenjerie de bumbac și evită complet articole sintetice sau de lână. Evită detergenții parfumați și balsamul de rufe.

4. Ține-l pe micuț cât mai departe de factori declanșatori precum praful, acarienii sau polenul și de alimente cunoscute pentru conținutul de alergeni (laptele de vacă, nuci, soia, albuș de ou, pește) sau expune-l treptat si controlat, numai sub indrumarea medicului.

5. Păstrează o temperatură moderată în camera bebelușului, nu-i supraîncălzi pielea cu hăinuțe prea groase și asigură-te că aerul din camera nu este uscat.

6. Fă-i băițe scurte, de 5 minute. Ideale pentru un program complet de îngrijire a pielii sunt produsele gamei ATODERM, recomandate de medicii dermatologi și neonatologi. ATODERM Ulei de Duș elimină blând impuritățile și, în același timp, reglează echilibrul cutanat. Formulat cu ingrediente inovatoare, agenți blânzi de curățare și formula brevetată Barrier Skin Therapy™, ATODERM Ulei de Duș scade reactivitatea pielii și are o toleranță excelentă. În plus, produsul creează o barieră dermo-protectoare care previne proliferarea stafilococului auriu și limitează pătrunderea în piele a substanțelor alergene.

7. La maxim 3 minute după duș, pe pielea încă umedă, aplică o cremă dermatologică creată pentru a răspunde nevoilor atît de speciale ale pielii bebeluşilor. ATODERM Preventive cremă de corp, produs dermatologic recomandat de către medicii pediatri și neonatologi pentru prevenirea atopiei la nou născuți, bebeluși și copii. Crema se aplică la cel mult trei minute după duș, pe pielea încă umedă, pentru ca principiile active ale formulei să fie absorbite de piele și să ofere protecție maximă. FacebookTwitterGoogle+Partajează