În anumite situații, copiii pot avea o predispoziție către uscarea pielii, caz în care micuții vor prezenta semne de uscăciune indiferent de anotimp. Dacă observați că piticul are pielea uscată, recurgeți cu încredere la următoarele tactici:

În timpul băiței, reduceți durata contactului cu apa la aproximativ 10 minute și evitați apa fierbinte. Alegeți un săpun blând pentru curățarea pielii și evitați folosirea acestuia în abundență. Pentru că vorbim despre copii, joaca este un element important – lăsați piticul să se joace în apă înainte de a-l săpuni, pentru a nu sta prea mult timp în apa cu săpun. Băițele cu spumă sunt, de asemenea, de evitat. Hidratarea pielii este esențială în astfel de cazuri.

Pentru a oferi un nivel optim de hidratare, ungeți pielea micuțului cu cremă la cel mult trei minute după ieșirea din baie, pe pielea încă umedă, după ce ați eliminat excesul de apă prin tamponare ușoară cu un prosop moale. Aplicați crema în straturi generoase, ungând pielea în sensul creșterii firului de păr (de sus în jos). Vom folosi crema de cel puțin două ori pe zi, musai după fiecare băiță. Pe timpul verii, după sesiunile de înot, clătiți pielea micuților cu apă curată, pentru a elimina apa cu sare sau clor. Aplicați crema imediat după clătire, pe pielea încă umedă.

Umidificatorul va fi nelipsit din camera piticului, în special dacă aerul din încăpere este uscat. Hidratați organismul micuțului cu suficient de multă apă, pentru a suplini pierderile de la suprafața pielii. În cazul bebelușilor, este recomandată alăptarea pe durata primelor șase luni de viață. Protejați pielea în funcție de anotimp. Feriți-o de vânt și frig pe timpul iernii, iar vara, de arsuri solare. Evitați acele lucruri care pot agrava uscăciunea pielii, precum pudrele, parfumurile, unghiuțele lungi și ascuțite ale micuților etc.

Tăiați cât mai scurt unghiile copilului, mai ales dacă acesta are tendința de a se scărpina excesiv. Dacă micuțul are o piele hipersensibilă, încercați să clătiți hăinuțele de două ori, pentru a elimina orice reziduu de detergent. Evitați, de asemenea, hăinuțele strâmte, lipite de corp și materialele textile dure, precum lâna sau sinteticele.