Dermatita atopică reduce capacitatea pielii de a reține apă, ceea ce duce la o deshidratare extremă, până în punctul în care aceasta devine inflamată, capătă un aspect solzos, se descuamează sau se crapă.

Copilăria este momentul de manifestare maximă a dermatitei atopice, aceasta intrând în remisie, în 70% dintre cazuri, înainte de adolescență. Iată câteva sfaturi despre cum putem avea grijă de pielea atopică a celor mici la plajă.

Momentele însorite sunt cele mai fericite pentru pielea atopică a copiilor

Puseurile dermatitei atopice se răresc pe durata verii graţie efectului benefic al soarelui: în timp ce copiii construiesc castele de nisip sau se joacă în valuri, pielea lor sintetizează vitamina D atât de necesară pentru întărirea sistemului imunitar. De aceea, ar fi bine să-i încurajaţi pe cei mici să se bucure de razele soarelui blând al dimineții și al după-amiezii, până în ora 11:00 şi după 16:00.

Aplicați produse protectoare pentru controlarea dermatitei atopice la copii

Pielea atopică este sensibilă la filtrele chimice și parfum, de aceea vă recomandăm să folosiți exclusiv produse care să asigure protecția UVA/UVB și să ofere acțiune anti-oxidantă, precum Photoderm Mineral Spray SPF 50+. Acesta conține Vitamina E și filtre 100% minerale care protejează celulele pielii împotriva efectelor nocive ale razelor UV.

Aplicați produsul pe pielea celor mici înainte de expunerea la soare și de fiecare dată înainte și după înot, frecare cu prosopul sau orice activitate sportivă.

Grație formulei sale și înaltei toleranțe oferite chiar și pielii atopice, produsul este recomandat și pentru bebeluși începând cu vârsta de 6 luni.

Hainele din materiale organice protejează pielea sensibilă a copiilor

Protejați pielea celor mici îmbrăcându-i în haine din materiale organice chiar și la plajă.  Este esențial să alegeți și pentru plajă haine lejere, din bumbac sau in, care lasă pielea să respire.

Prevenția este cel mai bun tratament în cazul copiilor

Dermatita atopică este o afecțiune întâlnită adesea în rândul copiilor, fiind afectați cu precădere cei care au istoric de atopie în familie. Dacă vă aflați în această categorie, ar fi mai bine să adoptați o rutină de îngrijire zilnică special creată pentru pielea atopică. Este important să alegeți un produs de igienă blândă, dar și să aplicați pe pielea celor mici o cremă hidratantă, precum Atoderm Preventive, al cărei scop este fix prevenția atopiei la bebeluși și copii.

Vă recomandăm să folosiți această cremă zilnic pe pielea copiilor, după plajă, la băița de seară, insistând pe porțiunile uscate. Astfel, pe lângă necesara protecție, le veți oferi prichindeilor voștri și un moment plăcut, de relaxare.

Vacanță plăcută!

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Rolul pediatrului în tratamentul dermatitei atopice Rolul pediatrului în tratamentul dermatitei atopice

Dermatita atopică influențează, în mod direct, atât viața copilului, cât și a familiei sale. Copilul se poate confrunta cu episoade de remisie sau acu...

citește tot articolul
Dermatita atopică și vaccinurile Dermatita atopică și vaccinurile

Este posibil ca “dermatită atopică” și “vaccin” să fie printre cele mai căutate cuvinte pe Internet de către proaspetele mame. De ce? Pentru că peste ...

citește tot articolul
Conjunctivita și dermatita atopică Conjunctivita și dermatita atopică

Atopia reprezintă o predispoziție familială pentru producerea de anticorpi Ig E, ca răspuns la doze mici de alergeni și pentru dezvoltarea unor boli t...

citește tot articolul
Virusuri care pot agrava simptomatologia în dermatita atopică Virusuri care pot agrava simptomatologia în dermatita atopică

Suprainfecțiile microbiene sau virale reprezintă complicațiile cele mai frecvente ale dermatitei atopice. Leziunile de grataj (scărpinat) constituie f...

citește tot articolul

PRODUSE RECOMANDATE