De fiecare dată când apare senzația de mâncărime, scărpinatul se face din reflex, iar de aici până la agravarea condiției pielii nu-i decât un pas. Prin scărpinat se produc mici leziuni la suprafața pielii, iar prin acestea pot pătrunde mai ușor factorii care îi vor agrava starea, indiferent dacă discutăm de afecțiuni cutanate cronice, precum dermatita atopică sau psoriazisul, de dermatită de contact ori de o simplă iritație cutanată. Astfel, se naște cercul vicios prurit-grataj (așa cum îl definesc medicii), iar senzația de mâncărime va fi și mai intensă, prin urmare, și nevoia de a scărpina se va intensifica.  

Când poate să apară această senzație? Când pielea este agresată de diverși factori externi, când ai un puseu de psoriazis sau când puiul tău suferă de dermatită atopică, atunci când eczema este agravată de stres, când pielea se confruntă cu dermatită de contact, atunci când pielea intră în contact cu substanțe precum clorul din piscină sau atunci când eticheta abrazivă a hainelor noi o agresează. Temperaturile ridicate și căldura excesivă, transpirația, intrarea pielii în contact cu sarea din mare, efectul abraziv al nisipului pe piele, toate acestea pot provoca și ele senzație de mâncărime și disconfort cutanat.

Pentru a evita o astfel de situație, luați cu voi în vacanță spray-ul anti-mâncărime cu efect calmant Atoderm SOS Spray. Acesta are o textură ușoară și oferă o senzație imediată de prospețime, fiind ideal pentru calmarea pielii iritate. Produsul conține micro-particule ultra fine ce asigură o pulverizare uniformă pe întreaga suprafață a pielii, feței și corpului. Efectul calmant își face apariția instant și are o eficacitate de 6 ore.

Pentru cine este indicat Atoderm SOS Spray? De la bebeluși și copii care suferă de dermatită atopică, până la bunicii afectați de xeroza senilă.

Atoderm SOS Spray calmează și oferă o senzație imediată de prospețime. Acesta este disponibil în două variante de gramaj: 50 ml și 200ml. Tubul de 50ml este perfect pentru bagajul de vacanță pentru că ocupă doar un mic buzunar al genții de plajă sau al rucsacului pentru drumeții, iar varianta de 200ml este de ajutor pentru întreaga familie timp îndelungat. În plus, se aplică ușor și rapid, chiar și în zone greu accesibile, grație pulverizatorului 360°.

Nu uitați să vă îngrijiți pielea în vacanță!