Campania  „Poveștile cu final fericit se citesc pe piele” reprezintă un simbol al încrederii și al susținerii. O confirmare a faptului că părinții nu sunt singuri în lupta cu dermatita atopică și că săruturile de noapte bună pot lua locul roșeții și mâncărimii de pe pielea atopică. Înseamnă bucuria de a descoperi obrajii celui mic îmbujorați de emoția primei serbări și nu de un alt puseu atopic. Este descoperirea finalului fericit al poveștii: o piele calmată, nopți liniștite de somn și recuperarea momentelor alături de cei dragi. Însă acest final nu poate deveni realitate în lipsa respectării rutinei de îngrijire a pielii atopice, a folosirii produselor special create pentru aceasta și a evitării factorilor care pot agrava simptomele dermatitei atopice.Continuăm, prin urmare, să fim alături de părinți și în acest an, însoțindu-i în toate provocările pe care viața cu dermatita atopică le aduce.                                                                                                    

A păstra rutina de îngrijire a pielii atopice, necesară în cazul acestei afecțiuni, este una dintre cele mai mari provocări pentru cei mai mulți dintre pacienți, doar 30% dintre aceștia reușind să respecte tratamentul. Stresul, oboseala, frica de tratamentele medicamentoase sau lipsa unor indicații simple și clare îi împiedică pe aceștia să urmeze tratamentul în mod corect și, prin urmare, procesul de ameliorare a simptomelor devine mai greu și mai îndelungat. Pentru a veni în întâmpinarea părinților și a pacienților atopici, propunem o modalitate nouă, simplă și eficientă prin care aplicarea zilnică a emolientului devine o misiune ușor de îndeplinit: Metoda 3-6-9. Apărută în urma colaborării dintre Bioderma și medicii dermatologi francezi, Metoda 3-6-9 este un adevărat ghid pentru părinții și pacienții preocupați de îngrijirea pielii atopice.

Această metodă reprezintă un ajutor atât pentru părinții care au bebeluși cu dermatită atopică, cât și pentru pacienții adolescenți sau adulți. Copiii și adolescenții se confruntă de multe ori cu probleme în zona coatelor și în spatele genunchilor, în timp ce adulții au o piele mult mai uscată și roșiatică, mai ales în zona mâinilor sau a gâtului. 

Astfel, în funcție de categoria de vârstă în care se încadrează pacientul, există o schemă diferită de aplicare a tratamentului, precum și indicații cu privire la zonele care necesită o atenție deosebită.  

Mulți părinți și pacienți se simt copleșiți de toate indicațiile și regulile pe care trebuie să le aibă constant în vedere. Când trebuie aplicat tratamentul, de câte ori, în ce cantitate sau în ce ordine trebuie folosite produsele sunt aspecte care fac întregul tratament să pară complicat. Alteori, pacienții și părinții se află la polul opus și nu au toate informațiile necesare fie cu privire la modalitatea corectă de administrare a tratamentului, fie cu privire la rolul și importanța tratamentului în calmarea pielii atopice. Pentru toate aceste situații, venim în ajutor cu articole care cuprind informații esențiale pe care pacienții le pot accesa oricând. Acestea provin de la medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, medici specializați în domeniul dermatologiei, precum și în domenii conexe precum psihologie, nutriție, pediatrie sau alergologie. Acest tip de abordare multidisciplinară este inspirată din modul de manifestare a afecțiunii, din nevoile pacienților cu dermatită atopică, dar și ale părinților care le sunt alături. 

Odoo • Text and Image

Dermatita atopică modifică stilul de viață al familiei, dar, în același timp, stilul de viață poate modifica și el la rândul său intensitatea cu care se manifestă această afecțiune. 

Lucruri simple din viața de zi cu zi, precum temperatura apei la băiță, pot calma sau agrava starea pielii atopice, iar alegeri mărunte, precum o caisă dulce în detrimentul unei prăjituri pline de zahăr, au un impact important în atenuarea simptomelor dermatitei atopice. Din acest motiv, articolelor noastre oferă informațiile esențiale din partea medicilor specialiști cu privire la modul în care trebuie făcută baia, la dieta potrivită în cazul dermatitei atopice, precum și recomandări legate de alimentele antiinflamatorii ce pot fi introduse în alimentația zilnică a copilului. 

Odoo • Image and Text

Un rol important îl joacă, de asemenea, starea emoțională și stresul psihologic resimțit atât de copil, cât și de părinți. Nopțile de somn pierdute, oboseala și frustrările afectează starea părinților, stare care se răsfrânge asupra copilului și a întregii familii. Astfel, Bioderma colaborează cu specialiști din domeniu –  psihologi și terapeuți – pentru a oferi cele mai bune sfaturi pentru menținerea echilibrului emoțional, esențial în tratamentul dermatitei. Esențială este, totodată, și atenția acordată unor factori care, deși par nesemnificativi la o primă vedere, au un impact important, precum anticarienii din saltele sau perne, produsele de curățare folosite sau umiditatea aerului, subiecte abordate de medicii noștri alergologi. 

Prin urmare, rămânem în continuare alături de voi pe Facebook, YouTube și pe site pentru a scrie împreună cu Atoderm o mulțime de finaluri fericite, pentru a oferi sfaturi de la medicii specialiști, produse special create pentru pielea atopică, precum și suportul unei întregi comunități de părinți și pacienți care trec prin experiențe similare și care zilnic, cu Atoderm, descoperă că îngrijirea pielii atopice înseamnă îngrijirea întregii familii.